2 juli 2011

På plats i Visby - crêpes och lugnet före stormen

Klockan är strax efter åtta på lördagskvällen, och solen värmer fortfarande i ett sommarvackert Visby. Av Djurens Rätts totalt åtta personer som åker till Almedalen i år så var vi fem som tog färjan vid lunchtid. Båtsällskap fick vi av en av Svensk Mat- och miljöinformations representanter – som för övrigt arrangerar en ofantlig massa seminarier under årets Almedalsveckan. Härligt! Dagens vegetariska husman på båten var vårrullar (tack för det!) och strax efter fyra placerade undertecknad sina fötter på gotländsk mark för första gången i livet.


Stämningen här i Visby är lite som ett barns före julafton – en väntan på att något spännande ska börja. Så vad gör man när det ännu inte brakat igång? Jo, man äter crêpes såklart! Veganska crêpes går att få på Strykjärnet Crêperie och Logi (Wallérs Plats 3) om man beställer i förväg. Då blir smeten äggfri, och sedan är det bara att välja och vraka bland de vegetariska ingredienserna. Gott och mycket mat (och en hel del vitlök på den jag valde).

För stunden pågår dels matinköp inför frukost imorgon, och dels smids det planer för våra kommande aktiviteter under veckan. Imorgon är det Miljöpartiets dag på Almedalsveckan (och även de tyckte uppenbarligen att crêpes var en bra idé som förberedelse) och vi kommer gå på utfrågningen om deras EU-politik och sedan även lyssna när språkrören talar. Naturligtvis rapporterar vi från detta i efterhand.

Twitter uppdateras under hela måndagen, bloggen då och då, liksom Facebook (där vi precis blivit 125 000 vänner - yeay!). På vår webb www.djurensratt.se livesänder vi våra seminarier senare i veckan och våra bilder från Almedalsveckan hittar du på Flickr.

Vi hörs imorrn.

PS. Får precis höra att fler än 100 personer blivit medlemmar i Djurens Rätt under den pågående Peace & Love-festivalen. Hjärtligt välkomna alla 100+ och bra jobbat vår fantastiska sommarturné!

3 kommentarer:

  1. Såg i AB att Gustav Fridolin tycker att man kan stå på djurens sida samtidigt som man är jägare och dödar djur. Illa att Mp nu företräds av en sådan person. Känns som en dörr stängts mot djurrättsrörelsen.

    SvaraRadera
  2. Håller med Johan ovan. Kändes inte alls bra att läsa om den inställningen till jakt. I frågan till honom påstods det dessutom att han själv är jägare, men det svarade han ju inte rent ut på? Att ha som nöje att döda djur med alla dessa drevhundar och så mycket skadskjutna djur (som det faktiskt finns statistik över) stämmer enligt min uppfattning inte alls överens med att värna om djurens rättigheter. Med den sortens röstfiske förlorar miljöpartiet i alla fall en röst i nästa val. Nämligen min.

    SvaraRadera
  3. Det här är inte alls bra. Hoppas att djrs delegation i Almedalen tar tag i detta.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.