11 mars 2011

Det är inte lätt att vara vegetarian

Det är inte lätt att vara vegetarian.

Vi får inte adoptera barn (från gp.se):

"Ett grekiskt par från Kreta har nekats adoption eftersom de är vegetarianer. Beslutet togs i domstol, efter att rätten rådfrågat en barnläkare som sade att barn behöver äta fisk. Motiveringen är att det finns risk för att barnet skulle hållas på samma diet."
Vi får inte jobba på LRF (från Land Lantbruk):

"Anställda och förtroendevalda inom LRF bör inte vara vegetarianer av etiska skäl. Det anser Orsa lokalavdelning som vill att LRF ska ta fram en uppförandekod."
Och djurrättsaktivister är dessutom fiender i ett nytt pokémonspel (från corren.se):

"I "Pokémon White" vimlar det av nya pokémons, men konceptet är detsamma som tidigare. Du samlar pokémons i olika storlekar och former som du tränar för att de ska lära sig nya färdigheter. (...) Fienden är en grupp djurrättsaktivister, Team Plasma, som kämpar för att befria pokémons från människor. Ett rimlig agerande kan tyckas, eftersom djuren tvingas slåss tills de svimmar."
Nej, det är sannerligen inte lätt.

Trevlig helg!

12 kommentarer:

 1. Jag blir helt mållös. Känner sig köttätare hotade av vegetarianer på något sätt?
  Hur går det ihop med alla som är vegetarianer just av hälsoskäl? Det finns ganska många som är det.
  Är det inte lika viktigt med grönsaks- och spannmålsodling inom LRF?
  Jag har faktiskt funderat på varför så mycket bidrag går till uppfödning av köttdjur. Och om jag inte har fel så går inga bidrag till odling av vegetabilisk mat, som inte går omvägen via djuruppfödning, till människor. Det vore väl något för LRF att arbeta för. Man odlar ju soja i Österrike. Kan man inte odla det i t.ex. Skåne eller? Vilket århundrade lever LRF i?
  Uppförandekod låter nästan som någon gjort en parodi på de som finns i styrelsen inom Orsa lokalavdelning.

  SvaraRadera
 2. Ja jösses. Ska man skratta eller gråta? :D

  SvaraRadera
 3. Carina,
  precis vad jag tänkte. Och ta märket GoGreen, som ägs av Lantmännen. Det är ju ett utmärkt exempel på att det svenska jordbruket kan vara så mycket mer, och att de inte borde vara rädda för att fler målgrupper.

  SvaraRadera
 4. Roliga exempel Peter! :) Tragiska samtidigt såklart. Kan väl bara fortsätta tjata om hur viktigt ert/vårt arbete för djuren är. Information är det som måste vandra runt i samhället.

  SvaraRadera
 5. Gissar på att Carina har rätt, att köttätare känner sig hotade av vegetarianer. Eftersom vegetarianer faktiskt visar att de bryr sig liiiite mer om det mesta. Och livet verkar ofta vara en tävling i att bry sig mest. Och då kan det ju bli lite jobbigt om man inte får äta sin döda gris som man tycker är så jävla god varje dag.

  SvaraRadera
 6. Hogge, jag tycker livet för många går ut på att bry sig minst om andra levande varelser, förutom sig själv.

  SvaraRadera
 7. Vi fick inte bli familjehem (fosterhem) eftersom vi är veganer.

  SvaraRadera
 8. Anonym,
  det känns ju verkligen underligt att detta ens kommer upp till diskussion. Även om det förstås kan finnas en poäng i att fosterbarnet har kännedom om vilken familj som han eller hon kommer till...

  SvaraRadera
 9. Herregud!

  Jag tvivlar på att det vid anställningen av folk (även vid LRF) är tillåtet att diskriminera ansökande på basis av vad de äter. Eftersom man inte får diskriminera på basis av sexuell läggning, utländsk härkomst o.s.v. så skulle det förvåna mig om man får tvinga folk att äta kött. Så det anses alltså som oetiskt att vägra kött hos dem? Uppförandekod?

  Säger som Carina- jag blir helt mållös.

  Jurist

  SvaraRadera
 10. Jag har många gånger hört att man ska bli veg*an av etiska skäl. Men att man ska äta kött av etiska skäl - det är något nytt! Vilken moral och etik följer dem egentligen? Massmördarmoralen kanske X)

  SvaraRadera
 11. Det är inte lätt att var runt vegetarianer och er stank heller.. Varför duschar ni inte? På vilket sätt är det djurförtryckande att sköta sin hygien?

  SvaraRadera
 12. Anonym 1 oktober - Men herregud. Vilket skämt. Menar du att vegetarianer inte duschar? Vad har det ens med djurrätt att göra? Att inte duscha och att äta vego har ingenting med varandra att göra(?), varför skulle det det?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.