20 mars 2011

Män som köttätande miljöbovar

"Det finns flera olika faktorer i kvinnors och mäns livs­stilar som påverkar klimatet i olika grad: transporter och köttkonsumtion är några av de största klimat­bovarna globalt sett. Män konsumerar betydligt mer kött än kvinnor, som oftare är vegetarianer. Köttätandet står för 18 procent av växthusgasutsläppen globalt. Enligt Naturvårds­verkets senaste rapport om klimatet är hälften av alla kvinnor beredda att äta mindre kött för klimatets skull, medan mindre än en fjärdedel av männen är det.

[...]

Under WWF:s klimatmanifestation Earth Hour kommande lördag uppmanas alla att släcka ljuset en timme på kvällen som en signal till politikerna för klimatet. I år tar WWF Earth Hour ett steg längre till att också fokusera på hjältedåd i vardagen.

Vi kan faktiskt förändra ­våra konsumtionsmönster och hur vi använder våra globala naturresurser. Det handlar om att äta mindre kött och mer vegetariskt, att ta bussen eller cykeln istället för bilen, att laga mat på rester, att välja grön el eller att laga och ta tillvara på saker i stället för att slänga dem.

Så, kvinnor, tack för er insats för klimatet samt att ni är redo att göra mer. Och män, ni kan bättre. Anta utmaningen. Bli superhjältar för klimatet under 2011 och bidra till att rädda planeten."
Artisten Danny Saucedo, två herrar från WWF och sex kvinnor från 1,6 resp. 2,6 miljonerklubben skriver på Aftonbladet Debatt om Earth Hour, kvinnor och män och köttkonsumtion.

2 kommentarer:

  1. Det är ju inte konstigt att män äter mer kött då de har mer muskelmassa och i regel mer fysiskt krävande jobb än kvinnor.. Äta mer närproducerat, kravmärkt och framför allt ät mer viltkött! Mer ekologiskt än så blir det inte.

    SvaraRadera
  2. Om man nu behövde kött från mer muskelmassa och fysiskt krävande arbete. Men det behöver man ju inte.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.