8 mars 2011

"Vi befinner oss alltid på djurens sida"

Häromdagen skrev vi här i bloggen om hur Jörgen Martinsson i Kristianstadsbladet hävdade att man hade ett bra samarbete med Djurens Rätt. Igår fanns följande "dementi" publicerad i samma tidning:

"I Kristianstadsbladet (2/3) säger Jörgen Martinsson, vd för Sveriges pälsdjursuppfödares riksförbund (SPR) i en intervju att han har ett bra samarbete med Djurens rätt. Detta stämmer naturligtvis inte.

Det som Djurens rätt och SPR har gemensamt är ett intresse för minkarna på Sveriges pälsfarmer, men där upphör också vår gemensamma nämnare. Den svenska pälsindustrin – genom SPR – föder upp och dödar över en miljon minkar varje år för att kunna producera onödiga klädesplagg.

Djurens rätt har under lång tid arbetat för att pälsfarmning och annan pälsproduktion ska förbjudas och för att djur inte ska dödas för sin päls. Pälsfarmning är grymt och lever inte ens upp till den svenska djurskyddslagen om djurs rätt att utföra sitt naturliga beteende.

Vi deltar gärna i ett samarbete som handlar om hur pälsfarmningen i Sverige kan avvecklas på ett för alla bra sätt. Till dess fortsätter vi stå på djurens sida när det gäller pälsfarmningen, och vi kommer aldrig ställa upp på att djur ses som våra att klä oss i."

1 kommentar:

  1. Ett mycket tydligt och välformulerat svar till pälsindustrin!
    Det var fint att att läsa detta.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.