3 februari 2011

Åtal väntar finländska Djurens Rätt

Djurens Rätt har en mediebevakning på vårt namn, vilket innebär att när vi nämns i media så får vi ett mail om detta. Och igår runt lunch började det plinga till i min inkorg, med information om att fyra djurrättsaktivister från Djurens Rätt kommer att åtalas för att ha filmat på ett 30-tal grisanläggningar.

Vad det rör sig om är att när svenskspråka tidningar i Finland översätter den finska organisationen Oikeutta Eläimille så blir namnet detsamma som vårt, vlket har resulterat i en del förvirring genom åren.

Det var hösten 2009 som Oikeutta Eläimille gjorde motsvarande det som Djurrättsalliansen gjorde i Sverige - tog sig in på grisanläggningar i Finland för att dokumentera hur djuren hölls. Bilderna visades i finländsk TV och rönte stör uppmärksamhet och upprördhet.

Till skillnad från Sverige har nu de finska myndigheterna beslutet att alltså åtala fyra av djurrättsaktivisterna som filmade grisarna. De kommer åtalas för hemfridsbrott, brott mot offentlig frid och grov ärekränkning enligt finländska tidningen Vasabladet.

Bilderna från de finländska grisanläggningarna kan du se på http://www.sikatehtaat.fi/. Och ät inte grisar - oavsett i vilket land de föddes, levde och dog.

1 kommentar:

  1. Kära vän!

    Kunde du hjälpa och spridda ord hos djurskyddssaktivister? Om Turkiets djurskyddslag 5199 träda i kraft i det turkiska parlamentet den 7 oktober 2012, blir alla Turkiets gatodjur avlivna genom djurkoncentrationslager och eventuella medikala och kemiska vapenexperiment.


    http://www.change.org/petitions/the-prime-minister-of-turkey-stop-turkey-s-proposed-death-camps-for-stray-animals
    https://www.change.org/petitions/prime-minister-of-turkey-please-drop-the-2012-amendment
    http://www.change.org/petitions/turkey-plans-to-kill-all-stray-animals

    Tack i förväg,
    Kübra Ataman-Outinen
    Åbo, Finland

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.