2 februari 2011

DEA Axelssons inte längre på Djurens Rätts pälsfria lista

Ett företag har försvunnit från Djurens Rätts pälsfria lista. Vi frågade Djurens Rätts konsumentansvariga Gabriella Terneborg om varför.

DEA Axelssons, som de numera heter, är inte längre med på Djurens Rätts pälsfria lista. Varför?
- För ca. 1 år sedan slog sig Axelssons samman med klädföretaget DEA. Vi kontaktade dem då för att be dem förnya vår pälsfria överrenskommelse, under det nya företagsnamnet. Vi har varit i kontakt med dem via telefon, brev och e-post sedan dess, men ännu har inget nytt avtal kommit in.
- Vid samma tillfälle butikerna bytte namn ändrande de också sin skyltning i affärerna, och tog bort den pälsfria dekal som tidigare funnits på deras skyltfönster. Jag har frågat dem varför men de har inte svarat på det, vilket jag tycker är mycket synd.

Innebär detta att DEA Axelssons har börjat sälja pälsprodukter?
- Nej, inte som vi känner till. Vi hoppas naturligtvis att de ska förnya den pälsfria överrenskommelsen. Men tills vidare finns de inte med i vår förteckning över de pälsfria företag vi kan rekommendera.

9 kommentarer:

 1. Ni är fan inte kloka. Idag fick jag besked om att min dotter betalt medlemskap till er med min mobil. Min dotter är bara elva år och då har man inte rätt att ingå avtal. Ni har ingen rätt att hämta in personnummer på henne. Detta kommer jag att polisanmäla!!!

  SvaraRadera
 2. Jaha, OK. Du kan väl passa på att polisanmäla WWF, SNF, SSU, MUF och alla andra organisationer då samtidigt. Och glöm inte att ta med jägareförbundet i din anmälan också.

  SvaraRadera
 3. Hej Anonym,

  de flesta organisationer har någon form av gåvor eller medlemskap via mobiltelefonen. Vi är väldigt noga med att alltid påpeka att det krävs målsmans tillstånd, men det går naturligtvis inte att helt och hållet förhindra att situationer som denna uppstår.

  Jag kan makulera hennes medlemskap nu direkt, och om du kontaktar mig på peter.nilsson@djurensratt.se så hjälper jag dig naturligtvis att få tillbaka de dragna pengarna.

  Personnummer är inget vi hämtar, utan det är något man själv anger i sitt sms.

  SvaraRadera
 4. Anonym längst upp: Bra att du säger ifrån på skarpen och stoppar din dotter från att bli medlem.

  SvaraRadera
 5. Detta är ju väldigt märkligt, kan det vara sant att en elva-åring har kunnat bli medlem på detta sätt?
  Hon måste ju sjäv ha uppgett sitt personnummer, kan en elvaåring det?
  Jag tror inte att detta är sant, utan smutskastning!

  SvaraRadera
 6. Det är ju en ovanligt smart dotter du har, "Anonym"
  kl. 15.58.
  Hon ville uppenbarligen bli medlem i Djurens Rätt och varför inte stötta henne i detta kloka beslut.
  Det var ju hyfsat begåvat att bli medlem via sin mammas mobil, ett mycket klokt och kreativt barn!
  Bra jobbat elva-åringen!
  Bli nu medlemmar hela familjen!
  Det är naturligtsvis inte Djurens Rätts fel att den kloka elvaåringen uppger sitt personnummer och blir medlem, det är den smarta och medkännande elvaåringen, som har fattat ett bra beslut.

  SvaraRadera
 7. Hejsan!

  Det är naturligtvis upp till alla att ha åsikter om detta, men jag vill bara återupprepa det jag skrev tidigare. Vi är väldigt noga med att påpeka att detta kräver målmans tillstånd, och att man ska kolla med den som betalar telefonräkningen innan man blir medlem på detta sätt. Och om Anonym överst kontaktar mig på peter.nilsson@djurensratt.se så hjälper vi naturligtvis till med att ordna upp detta.

  SvaraRadera
 8. Det är ju inget juridiskt bindande avtal din dotter har medgivit och ingått,vilket man inte
  har rätt ingå före 18 års ålder. Däremot står det var och en fritt att bli medlem i vilken förening som helst, oberonde av ålder och det är alltså helt lagligt det som har skett.
  Polisanmälan är alltså meningslöst.
  Din dotter har alltså rätt till vilket medlemsskap hon vill och det är bara för dig att respektera hennes önskan.

  SvaraRadera
 9. Bra jobbat elvaåringen!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.