26 februari 2011

Vi skriver brev till Pernilla Wahlgren

"Jag kan förstå om man tänker att den där lilla pälsbiten är inte så farligt, det är ju bara en liten detalj. Men för djuret är det inte någon detalj. Kroppen är det enda djuret har och inte ens den får de behålla."
Läs det öppna brevet i Aftonbladet

7 kommentarer:

 1. Bra skrivet! Och som vanligt får man skämmas över det manliga släktet som skriver dumma följdkommentarer på djurrättsartiklar. Man blir mörkrädd.

  SvaraRadera
 2. Mycket välskrivet, personligt, vänligt med ett mycket tydligt budskap.
  Kan undra om Penilla Wahlgren kan bära någon av sina djuplågarmössor efter detta?

  SvaraRadera
 3. En annan anonym vid namn Kristoffer.26 februari 2011 15:57

  Ett av de bättre debattinläggen jag har läst på länge,oavsett vad inlägget berör för ämne. Mycket smart att skriva vänligt, men bestämt och det bästa av allt är att det riktar sig direkt till en speciell person, då blir budskapet tydligare än om inlägget vände sig till pälsbollsmössbärare i allmänhet, då det inte får samma tyngd.
  Mycket bra, ett skolexempel på hur man kan argumentera för sin sak på ett bra sätt.

  SvaraRadera
 4. Jättebra brev!!

  Tyvärr verkar Pernilla vara för osympatisk och oempatisk för att ta emot budskapet att vidare inte bidra till lidandet för djuren. Läste i hennes blogg vad hon skrivit om brevet och måste säga att man blir chockad.

  Hela inlägget är en tonårsrevolt från en medelålders person nämligen "jag gör minsann som jag vill och bär päls om jag vill". Så vansinnigt barnsligt att debattera på den nivån istället för att ansvarstagande ta av pälsmössan när man fått reda på fakta om lidandet som mössan är förenad med.

  Man blir så upprörd och det är så sorgligt att det finns personer med så lite empati. Hon säger sig värna om barn men inte om djur precis som att det fanns ett motsatsförhållande däremellan. Oupplyst. Kommer aldrig nånsin att besöka någon av hennes shower och dyl. Fram för sympatiska människor. Tack

  SvaraRadera
 5. Precis Caroline
  Jag som snart är en gammal tant läste också hennes svar. Bland annat skrev hon att hon tycker synd om vegan barn, efter som de själva inte får välja vad de vill äta. Konstigt resonemang eftersom vad jag vet är det barnens föräldrar som väljer vad de ska äta också när de äter kött.
  Man kan ju lätt säga i alla fall att hon är inte särskilt ödmjuk.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.